Diesel Open Workshop – една кухня в индустриален стил от Scavolini

Diesel Open Workshop една кухня с обновена визия с индустриален привкус.

Точно като работилница, кухнята се състои от няколко функционални зони с различни покрития и материали. Резултатът от партньорството между екипа на Diesel Living и Scavolini, Diesel Open Workshop е нова визия след изумителния успех на Diesel Social Kitchen. Една „нова идея“, която генерира същия успех както Disel Social Kitchen, ако не и по-голям.

Вдъхновението играе главната роля; не само в елементите, които характеризират дизайна, но в самата същност на проекта: стриктното редуване на блокове и кухини, старателната грижа за детайлите, преследването на перфектните материали правят този дизайн “прост” и същевременнос сабсолютно хипнотизираща визия.

Модулните структури на стоманените тръби маркират ритъма на тази кухня по уникален начин, със стилистичен подход,

Безупречна грижа за детайлите, която съставлява истинската индивидуалност на тази кухня, в профилите на дръжките, вградени във вратата, рамката на самите врати и на рафтовете, краката и ъгловите елементи, предназначени да придават на композицията от модули уникален външен вид.

Няколко са отличителните белези при този модел кухня който я прави толкова уникална и чрез които се подчертава стила на индустриалния дизайн, а именно:

  • вертикални и хоринзонтални профили на дръжки на вратите в Bronze
  • уникален за Diesel борд при гръба на кухнята
  • метален ъгъл за плот на кухня
  • метален крак за остров
  • островен аспиратор
  • отворени метални етажерки
  • врати с метална решетка и опушено стъкло
  • врати с метална рамка Bronze и оребрено стъкло

Дизайнът при този модел кухня проектирана од Scavolini в партньорство с Disel отдава почит на индустриалния свят. Ъгловата плоча върху работния плот се превръща в отличителна черта на индустриалния стил и е монтирана на ъгъла на самия мраморен плот Nero Marguinia, материал, който е избран, за да подчертае привлекателността на този дизайн.

Красотата никога не възниква случайно, особено когато се разкрива в своята простота. Наистина, в тази конкретна композиция тя може да бъде намерена в точката на среща между този вкус на обекти от “стария свят” с ново усещане за интерпретация: нов начин за илюстриране на формата.

Модулността на Stock Rack System / отворените метални етажерки, е връхната точка на колекцията Diesel Open Workshop. Това е толкова прост елемент, но в същото време е способен да генерира силно чувство за стил и да наложи композиционен капацитет без ограничения.

Tази кухня е 100% Diesel, но в същото време класика, която може да задоволи множество вкусове. Особено за тези, които имат силна индивидуалност и искат да я изразят в дома си. Големият остров изглежда все едно левитира във въздуха над пода заради голямата опора, от метал с покритие от мека стомана, от рамка около конструкциите и вратите с оребрено стъкло.

Акцент към този модел на кухня е витрина (h216cm) със стъклени рафтове и рамкова врата с оребрено стъкло. Колона със съвременен дизайн, който също се отличава с индустриални елементи като ъгловата капачка с покритие от мека стомана.

Зелената версия на тази композиция е пример за това как цветен нюанс, приложен към един и същ проект, може да разкрие напълно различни вселени от стил. Матово лакирана врата и оребрено стъкло за минимален съвременен вкус… е точното нещо за една съвременна обстановка.

Този модел на кухня от Scavolini, а именно Diesel Open Workshop доказва, че е проектиран така, че да създава лекота в пространството. Базовите модули изглежда плаващи във въздуха благодарение на крачетата от мека стомана който са с височина от 26 см. Вратите с алуминиева рамка и оребрено стъкло балансират главната роля, която играят декоративните меламинови врати Soft Dun.

Към този модел на кухня от Scavolini, се предлагат типичния за тях модул от високи шкафове/ колони за съхранение с врати който се прибират изцяло и се скриват от страничните панели. Цели се да се създаде един изцяло изчистен и функционален дизайн. С цел подчертаване на характера на индустриалния дизайн тук отнове имаме метални вертикални дръжки, метална рамка и ъглови метални къпачки.